Panama Usulü Sebze Soslu Yumurtalı Burgu Makarna Tarifi

11 Ekim 2010 Pazartesi

Panama Usulü Sebze Soslu Yumurtalı Burgu Makarna Tarifi


MALZEMELER
1 paket Selva Yumurtalı Burgu Makarna
1 servis kaşığı zeytin yağı
125 gr. küp şeklinde doğranmış derisiz ve kemiksiz tavuk göğsü

2 diş döğülmüş sarımsak
1 adet doğranmış kırmızı soğan
1 adet doğranmış tatlı sarı biber
1 adet doğranmış tatlı kırmızı biber
1 adet doğranmış tatlı yeşil biber
1 adet doğranmış kabak
1 adet doğranmış domates
2 servis kaşığı güneşte beklemiş domates salçası

İsteğinize göre tuz ve toz biber
Süs için koparılmış maydanoz yaprakları


YAPILIŞI
Makarnalar haşlanırken tavaya yağı koyun ve orta ateşte biraz kızartın. Tavuk parçalarını atın, suyunu çekene kadar, 6 dakika civarında, karıştırarak kızartın. Sarımsağı ve diğer tüm sebzeleri ekleyin, yumuşayıncaya kadar, yaklaşık 4 dakika, pişirin. Sebzeler yumuşadıktan sonra domates salçasını ekleyin ve karıştırın.

Makarnalar aldente kıvamda haşlandıktan sonra süzün ve yaptığınız karışımı üstüne ekleyin. Tuz ve biberle çeşitlendirin. Karışımı tabaklara bölüm ve maydanoz yapraklarıyla süsleyin. Afiyet olsun.

Benzer Yazılar



0 yorum:

Yorum Gönder

Yemek Tarifleri Copyright © 2011