Yoğurtlu Lor Peynirli Makarna Tarifi

12 Ekim 2010 Salı

Yoğurtlu Lor Peynirli Makarna Tarifi


MALZEMELER
350 gr. lor peynir
½ kg. fiyonk makarna
4 dilim dana pirzola
2 yemek kaşığı margarin
(Kişi başına) 2 çay.kaşığı kaymaklı yoğurt
Tuz.

YAPILIŞI
Makarnayı pişirmek için derin bir tencerede bir buçuk litre suyu kaynatın. Su kaynadıktan sonra içine tuz ile biraz sıvı yağı katıp makarnayı ilâve edin. Makarnanın yapışmaması için aralıklarla karıştırmayı ihmal etmeyin.

Su tekrar kaynamaya başlayınca, tencerenin kapağını kapatın. Kısık ateşte makarna pişinceye kadar, yaklaşık 20 dakika pişirin.. Makarna kıvamını alınca, üzerine ılık su dökerek bir kevgirden iyice süzün ve bir başka derin kaba boşaltın.

Diğer tarafta bir teflon tavada 2 yemek kaşığı margarini eritin. Küçük küp doğranmış dana pirzolayı ilave edip, pembeleşinceye kadar az kavurun.

Sonra, derin kaptaki makarnanın üzerine gezdirip karıştırın.. Sonra lor peynirini ilâve edin. İkram ederken, üzerine iki yemek kaşığı kaymaklı yoğurt koymayı ihmal etmeyin.

Benzer Yazılar



0 yorum:

Yorum Gönder

Yemek Tarifleri Copyright © 2011