Provansal Soslu Makarna Tarifi

11 Ekim 2010 Pazartesi

Provansal Soslu Makarna Tarifi


MALZEMELER
1 paket kısa uzun makarna
1 kg domates
1 çorba kaşığı salça
1 fincan zeytinyağı
3 soğan
5 diş sarmısak
1 çorba kaşığı kekik
Tuz, karabiber

YAPILIŞI
Domateslerin diplerini alın ve kaynar suya bir dakika batırıp soğuk sudan geçirdikten sonra soyun. Yandan keserek çekirdeklerini alın ve tavla zarı şeklinde doğrayın.

Soğanı soyup incecik doğrayın ve bir tencerede zeytinyağıyla pembeleştirin. Domatesi, bir çay kaşığı şeker, tuz, biber, kekik ve yarım su bardağı suyu ekleyip 10-15 dakika hafif ateşte pişirin ve sarmısak ilave edip ocaktan alın.

Sos pişerken makarnayı paket üzerindeki pişirme önerisine göre pişirin. Haşlnmış makarnayı sudan geçirmeden tabaklara paylaştırıp bol sos ile servis edin.

Benzer Yazılar



0 yorum:

Yorum Gönder

Yemek Tarifleri Copyright © 2011