Sarmısaklı Makarna Tarifi

12 Ekim 2010 Salı

Sarmısaklı Makarna Tarifi


MALZEMELER
1 paket Yüksük Makarna
10 adet incelerinden taze sarmısak
1 bağ maydonoz
5 yaprak taze roka
5 yaprak taze nane
600 gr kaymaksız yoğurt
pul biber, tuz

YAPILIŞI
Makarnayı hafif diri olacak şekilde tuzlu suda haşlayın. Süzün ve soğumaya bırakın.

Taze sarmısakların yeşil kısımlarını ayırıp beyaz ve gövde kısmını halka halka doğrayın.
Maydonozu ve rokayı bol su ile iyice yıkayıp saplarını ayıkladıktan sonra doğrayın.
Doğradığınız malzemeyi pul biber ve tuz iave ederek yoğurt ile karıştırın

Yoğurdu ılımış makarna ile karştırın akabinde

Benzer Yazılar



0 yorum:

Yorum Gönder

Yemek Tarifleri Copyright © 2011