Söhürmeli Spaghetti Tarifi

12 Ekim 2010 Salı

Söhürmeli Spaghetti Tarifi


MALZEMELER
½ su bardağı zeytinyağı
½ tatlı kaşığı karabiber
½ tatlı kaşığı kırmızı biber
1 tatlı kaşığı tuz
1 büyükçe soğan
Yarım demet maydanoz
2 diş sarımsak
3 patlıcan
3 yemek kaşığı limon suyu
4 küçük domates
7 adet yeşil biber
1 paket spaghetti
1 tatlı kaşığı tereyağ

YAPILIŞI
Patlıcanları közleyin, kabuklarını soyun ve ince kıyın. Soğanı kıyıp yağla birlikte tencereye koyun ve kısık ateşte kapağı kapalı olarak 4-5 dk. kadar arada açıp karıştırarak pişirin.

Söhürme, Gaziantep mutfağınına ait bir tür sıcak patlıcan salatasıdır.

Üzerine patlıcanları ilave edin ve 3-4 dk. birlikte çevirin. Ocağı kapatın ve sarımsakları ilave edin. Diğer tüm malzemeleri kıyıp limon ile birlikte malzemeye karıştırın.

Spaghettiyi bol suda haşlayıp süzün, 1 bardak su ile hararetini alın. Spaghettiyi 1 tatlı kaşığı tereyağda çevirdikten sonra büyük bir servis tabağına çekin.

Hazırladığımız patlıcanlı karışımı spaghetti üzerine yayın.

Benzer Yazılar



0 yorum:

Yorum Gönder

Yemek Tarifleri Copyright © 2011