Napolitan Soslu Spaghetti Tarifi

11 Ekim 2010 Pazartesi

Napolitan Soslu Spaghetti Tarifi


MALZEMELER
1 paket spagetti
8 bardak su
1 orta boy soğan
1 orta boy havuç
1 kereviz sapı
2 çorba kaşığı zeytinyağı
4 adet domates
½ bardak su
2 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz
1 adet kesme şeker
½ çay kaşığı taze çekilmiş karabiber
Tuz

YAPILIŞI
Makarnayı 8 bardak kaynatılmış suda 8 dakika haşlayıp, kaynatıp süzün. Soğanı havucu ve kereviz sapını minik küpler şeklinde doğrayın.

Derin bir tencereye zeytinyağını dökerek sebzeleri ilave edin. Hızlı ateşte soteledikten sonra küpler halinde doğranmış domatesleri ve suyu ekleyerek, kısık ateşte 15 dakika kadar pişirin.

Sosun pişmesine yakın kıyılmış maydanozları ilave edin. Tuz ve şeker ile lezzetlendirin. Nepolitan sos suyunu çekince taze çekilmiş karabiber ekleyin.

Diğer tarafta haşladığınız spagetti ile sosu harmanlayın. Taze nane yaprakları ile süsleyerek servis yapın.

Benzer Yazılar



0 yorum:

Yorum Gönder

Yemek Tarifleri Copyright © 2011