Safranlı Makarna Tarifi

12 Ekim 2010 Salı

Safranlı Makarna Tarifi


MALZEMELER
4 adet tavuk göğüs eti
1 paket renkli makarna
3 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz
1 tatlı kaşığı safran
4 diş sarmısak
Karabiber
Tuz

YAPILIŞI
Makarnayı kaynayan tuzlu suda 8-10 dakika haşlayıp süzün.
Tavuk göğüs etini yassılaştırarak uzunlamasına kesin. Teflon tavaya 1 yemek kaşığı sıvıyağ koyun, tavuğu iki taraflı kızartıp kenara alın. Kalan yağa 4 diş dövülmüş sarmısak, kıyılmış maydanoz, safran, karabiber, tuz ve 1 bardak su koyun.

Hazırladığınız sos kaynamaya başladığı zaman tavuk parçalarını koyup kısık ateşte 15 dakika pişirin. Makarnayla birlikte servis yapın.

Benzer Yazılar



0 yorum:

Yorum Gönder

Yemek Tarifleri Copyright © 2011