Oduncu Usulü Kelebek Makarna Tarifi

11 Ekim 2010 Pazartesi

Oduncu Usulü Kelebek Makarna Tarifi


MALZEMELER
1 paket kelebek makarna
250 gr.taze mantar
50 gr.kuru mantar
1 soğan
1 diş sarımsak
3 ½ yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 ½ su bardağı kaşar peyniri
½ kg domates
Tuz

YAPILIŞI
Domatesleri küp küp doğrayın ve bir yana ayırın. Bir tavada zeytinyağı ve tereyağını kızdırın. Soğanı rendeleyin ve yağda kavurun. Kuru mantarı kıyın ve sarımsak ile birlikte soğana katın. Sarımsak bir bütün olarak konulursa sonradan bunu çıkartmak mümkün olur. 2-3 dakika pişirin domates ve kalan kıyılmış mantarları ekleyerek 10-12 dakika daha pişirin.(mantarın iyice pişmesine dikkat edin, gerekirse 1 bardak kadar su ekleyebilirsiniz.)

Makarna paketinde tarif edildiği şekilde pişirdiğiniz makarnayı süzün ve sosa ilave edin. İyice karıştırın. Sıcak servis yapın.

Benzer Yazılar



0 yorum:

Yorum Gönder

Yemek Tarifleri Copyright © 2011