Pirinçli Divriği Makarnası Tarifi

11 Ekim 2010 Pazartesi

Pirinçli Divriği Makarnası Tarifi


MALZEMELER
1 çay bardağı pirinç
yarım paket ıspanaklı makarna
2 tatlı kaşığı tereyağı
1 adet kuru soğan
1 çay kaşığı tuz, karabiber

YAPILIŞI
Ayıklayıp, yıkadığınız pirinci bol suyla haşlayın. Pirinçler uzanınca ateşten alıp, süzdürün.

Başka bir tencerede 5 su bardağı tuzlu suyu kaynatın. Makarnaları içine atarak 10-12 dakika kadar haşlayın.

Ayrı bir tencerede tereyağını eritin ve ince kıyılmış soğanları katarak sararıncaya dek kavurun.

Haşlanmış pirinci ve makarnaları birlikte üzerine katın. Hafifçe karıştırıp, tuzunu ve karabiberini ekleyin. 5 dakika kadar ateşte tutup, ocaktan alın.

Sıcak olarak servis yapın.

Benzer Yazılar



0 yorum:

Yorum Gönder

Yemek Tarifleri Copyright © 2011