Tavuklu makarna Tarifi

12 Ekim 2010 Salı

Tavuklu makarna Tarifi


MALZEMELER
2 adet tavuk göğsü
2 adet orta boy soğan
3 yemek kaşığı sıvıyağ
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı nane
1 çay kaşığı pul biber
1/2 paket makarna
2 yemek kaşığı salça
yoğurt
sarımsak


YAPILIŞI
Önce tavuk etlerini kuşbaşı doğruyoruz.Bir tencereye yağı ve soğanları atıyoruz pembeleşince tavukları da ilave ediyoruz tavuklarda sotelendikten sonra salçasını tuzunu ve baharatları ekliyoruz. (ben yarım paket makarnaya 1 lt kadar su koyuyorum.)Suyuda ilave ettikten sonra kaynamaya bırakıyoruz.Kaynayınca makarnaları içine atıp pişiriyoruz.Makarnalar suyu güzelce çektikten sonra (gerçi ben makarnalarımın biraz sulu kalmasını seviyorum)En son pişen makrnamın üzerine sarımsaklı yoğurt döküyorum.Afiyet olsun.

Benzer Yazılar



0 yorum:

Yorum Gönder

Yemek Tarifleri Copyright © 2011