Peynirli Midye Makarna Tarifi

11 Ekim 2010 Pazartesi

Peynirli Midye Makarna Tarifi


MALZEMELER
1 paket midye makarna
50 gr tereyağı
60 gr çiğ krema
50 gr gravyer peyniri (rende)
50 gr taze kaşar (rende)
60 gr dil peyniri (rende)
60 gr tulum peyniri, tuz ve karabiber.

YAPILIŞI
Makarnayı, ambalajının üzerinde belirtilen süreden 1-2 dakika daha az, pişirin ve hala diri iken ateşten alıp, soğuk sudan geçirin. Daha sonra hazırladığınız makarnayı ısıya dayanıklı bir kaba alın ve içine krema ile tereyağını ilave edip karıştırın.

Son olarak 4 çeşit peynir, tuz ve karabiber katarak karıştırın. Kabı, önceden ısıtılmış 220 derece fırında 5 dakika fırınlayın. Bütün peynirlerin erimiş olmasına dikkat edin.

Benzer Yazılar



0 yorum:

Yorum Gönder

Yemek Tarifleri Copyright © 2011