Rokalı Makarna Tarifi

12 Ekim 2010 Salı

Rokalı Makarna Tarifi


MALZEMELER
700 gram etli domates,
2 diş sarmısak,
6 yemek kaşığı zeytinyağı,
yarım limonun suyu,
400 gram makarna,
500 gram roka,
100 gram rendelenmiş parmesan peyniri,
tuz,
karabiber.


YAPILIŞI
Domateslerin kabuklarını soyun, çekirdeklerini çıkartın. Ezilmiş sarmısağı 2 yemek kaşığı kızgın yağda öldürün. Doğranmış domatesleri, tuz, karabiberi ve limon suyunu ilave edin, 10-15 dakika pişirerek suyunu çektirin.

Makarnyı haşlayın. Rokayı tuzlu suda haşlayın ve yağda çevirin. Rokayı peyniri ve makarnayı karıştırın.

Karışımı tabaklara pay ettikten sonra domatesli sosu üzerlerine bolca koyun.

Benzer Yazılar



0 yorum:

Yorum Gönder

Yemek Tarifleri Copyright © 2011