pennette all arabiata makarna Tarifi

11 Ekim 2010 Pazartesi

pennette all arabiata Tarifi


MALZEMELER
Yarım paket makarna
Bir büyük baş soğan
İki- üç diş sarımsak
Üç tane etli domates(sulu olması çok önemli)
Yarım çay bardağı zeytin yağı
Bir çorba kaşığı kırmızı pul biber
Parmeşan peynir
tuz

YAPILIŞI
Derin bir kabta su kaynatın. İçine tuzunu ilave edin ve yaklaşık 8 dakika kaynatın.

Makarna haşlanırken bir tencere yada derin bir tavaya zeytin yağı , soğan sarımsak ,pul biber ilave edin. Soğanlar pembeleştikten sonra küp küp doğranmış kabuksuz domatesleri ilave edip şöyle bi karıştırın. Makarnanin suyundan bir kepçe ilave edin ve kısık ateşte yaklaşık 5 dakika fokurdatın.

Haşlanmış makarnayı süzüp bu sosla karıştırın 2-3 dakika kısık ateşte karıştırarak sosla iyice harmanlanmasini sağlayın. Servis tabağına alıp üzerine rendelenmiş parmeşan peynirini ilave edin.

Benzer Yazılar



0 yorum:

Yorum Gönder

Yemek Tarifleri Copyright © 2011