Mısırlı Havuçlu Makarna Tarifi

11 Ekim 2010 Pazartesi

Mısırlı Havuçlu Makarna Tarifi


MALZEMELER
1 paket makarna
2 su bardağı haşlanmış mısır (konserve mısır)
2 adet havuç
1 adet domates
2 diş sarmısak
1/2 demet dereotu
2 çorba kaşığı zeytinyağı
10 adet kapari çiçeği
1 kahve fincanı tavuk suyu
Tuz, karabiber


YAPILIŞI
Havuçları 2 su bardağı suda hafif yumuşayana kadar haşlayın, suyunu süzdükten sonra küp şeklinde doğrayın.

Zeytinyağını kızdırın, sarmısakları bütün olarak ilave edin, 1-2 dakika çevirip çıkartın. Kabukları soyulup küçük doğranmış domatesi ekleyin, yumuşayınca sıcak tavuk veya havuç suyunu, mısırı, havucu, kapari çiçeğini,tuz ve karabiberi ekleyin. 3 dakika kısık ateşte pişirin. Kıyılmış dereotunu ilave edip, ateşten alın.

Makarnayı haşlayıp, süzün. Hazırladığınız sosu makarnayla karıştırın, 1-2 dakika ısıtıp servis yapın.

Benzer Yazılar



0 yorum:

Yorum Gönder

Yemek Tarifleri Copyright © 2011