Türlü Soslu Makarna Tarifi

12 Ekim 2010 Salı

Türlü Soslu Makarna Tarifi


MALZEMELER
1 paket Midye Makarna
1 büyük patlıcan (boydan 4 e bölünüp, dilimlenmiş)
2 çay kaşığı zeytinyağı
2 soğan ( dilimlenmiş)
2 diş sarımsak (ezilmiş)
1 kırmızı biber ( dilimlenmiş)
1 sarı biber (dilimlenmiş)
1 yeşil biber (dilimlenmiş)
4 yeşil sakız kabağı ( dilimlenmiş)
225 g mantar ( dilimlenmiş)
400 g konserve doğranmış domates
2 çorba kaşığı domates püresi (salçası)
Tuz ve taze öğütülmüş karabiber
1 çorba kaşığı doğranmış taze fesleğen
1 çorba kaşığı doğranmış taze maydanoz
Süslemek için fesleğen sapı

YAPILIŞI
Patlıcan dilimlerini bir tabağa yerleştirin ve bol tuz serpin. 30 dakika bırakın. Yıkayın, kağıt havlu ile hafifçe vurarak kurulayın.

Büyük bir tavada yağı ısıtın, soğan ve sarmısağı 5 dakika süreyle pişirin. Sonra süsleme malzemesi hariç diğer malzemeleri ekleyin, iyice karıştırın. Kaynatın, üstünü kapatın ve 30 dakika hafif ateşte bırakın, arada sırada karıştırın.

Sosun koyulaşması için pişirme süresinin son 10 dakikasında kapağını açın. Taze pişmiş sarımsak ve midye makarna ile birlikte servis yapın.

Benzer Yazılar



0 yorum:

Yorum Gönder

Yemek Tarifleri Copyright © 2011