Patlıcanlı Acılı Makarna Tarifi

11 Ekim 2010 Pazartesi

Patlıcanlı Acılı Makarna Tarifi


MALZEMELER
1 paket kalem makarna,
2 kaşık biber salçası,
1 kaşık margarin,
tuz

Patlıcan ezmesi malzemesi :
2 büyük tombul patlıcan,
2 diş sarmısak,
tuz, karabiber

YAPILIŞI
Patlıcanları fırında közleyin. Kabuklarını soyup çekirdeklerinden kurtulmaya çalışarak bıçakla kıyarak püre haline getirin. Dövülmüş sarmısak, tuz ve karabiber ilave edip beklemeye bırakın.

Bir tencerede suyu kaynatın üzerine 2 kaşık biber salçasını atıp eritin. Akabinde makarnayı ilave ederek istediğiniz dirilikte makarnayı haşlayın.

Makarna haşlandıktan sonra süzüp yağda çevirirken patlıcan ezmesini ilave edin. İyice karştırıp hafif yağda pişirdikten sonra sıcak sıcak tabaklara pay edip servis edin.

Yanında yoğurt veya soğuk ayran ikram edebilirsiniz.

Benzer Yazılar



0 yorum:

Yorum Gönder

Yemek Tarifleri Copyright © 2011