Tavuklu Kremalı Makarna Tarifi

12 Ekim 2010 Salı

Tavuklu Kremalı Makarna Tarifi


MALZEMELER
1/2 paket makarna
300 gr. tavuk göğüs
1 paket ( 200 ml. ) krema
2 tatlı kaşığı soya sosu
200 gr mantar
1 adet kırmızı dolmalık biber
3-4 diş sarımsak
Tuz, karabiber, kekik

YAPILIŞI
1/2 paket makarnayı kaynamış tuzlu su içerisinde kaynatın.

Makarna haşlanırken mantarları temizleyip bir tencereye alın ve mantarları bütün olarak tencerenin kapağı kapalı şekilde suyunu salıp çekene kadar pişirin.

Mantarların suyunu çekmesine az kala iri kuşbaşı doğranmış tavuğu ve kare doğranmış kırmızı biberi ilave edip kavurun. Kavrulan malzemenin içine sarımsak, soya sosu, baharatları ilave edip kapak kapalı olarak pişirin. Son olarak kremayı ilave edin ve pişirin.

Haşlanan makarnalarınızı süzüp bir servis tabağına alın ve hazırladığınız sos ile karıştırıp sıcak olarak servis yapın.

Benzer Yazılar



0 yorum:

Yorum Gönder

Yemek Tarifleri Copyright © 2011