Hızlı Makarna Tarifi

10 Ekim 2010 Pazar

Hızlı Makarna Tarifi


MALZEMELER
1 paket makarna
1 adet et ya da tavuz suyu tableti
katı yağ
soğan sarımsağı içinde barındıran çeşnilerden her hangi birisi

YAPILIŞI
içine sıvı yağ ve tuzun atıldığı suda makarna pişene kadar haşlanır. Haşlanan makarna süzülmeye bırakıldığında et ya da tavuk suyu tableti bir bardak sıcaksuyun içine atılarak eritilir.

Daha sonra katı yağ tencereye atılır ve eritilir.Süzülen makarna eriyen yağın içine atılır ve bir müddet karıştırılır.

Ardından da sıcak suda çözülen bir bardak et yada tavuk suyu tableti de tencereye dahil edilir.İyice karıştırılır ki et ya da tavuk suyunun lezzeti makarnaya tesir etsin.Ardından da damak zevkinize uygun olarak seçmiş olduğunuz çeşniden de 3-4 tatlı kaşığı makarna ya yavaş yavaş dökülür ve akabinde karıştırılır. sonuç pek bir leziz oluyor kanımca...

Benzer Yazılar



0 yorum:

Yorum Gönder

Yemek Tarifleri Copyright © 2011