italyan tipi Acılı Makarna Tarifi

10 Ekim 2010 Pazar

italyan tipi Acılı Makarna Tarifi


MALZEMELER
-1 paket rigotoni (boru)makarna
-2 kasik domates salcasi
-1 dis sarimsak veya tozu
-4-5 yaprak burger peniri
-1 tatli kasigi karabiber ve kirmizibiber (istege göre ve biberlerin acilik kivamina göre tatli veya kepce ile o size kalmis :)
-parmak uclarinizla cok az kekik


YAPILIŞI
klasik bildigimiz gibi .önce suyu genis tencerede kaynatalim 1 tatlı kaşığı yağ ve tuz ekleyelim sonra makarnaları ekleyelim 10 -11 dakika haslandiktan sonra 1 bardak su ekleyerek süzelim ....
sosu hazirlamak icin ....tavaya salcayi ve 1.5 su bardagi ekleyelim kaynamaya baslayinca altini kisalim sonra karabiber ve kirmizi biberi ekleyelim karistilalim sonra sarimsak rendeleyin veya tozunu ekleyelim iyice karistiralim kisik ateste 5 dakika bekleyelim sonra makarnalari tencereye üzerine sosu ilave edip karistiralim ve burger peynirinide üzerine koyup erimeye basladiktan sonra tahta kasikla karistiralim sonra servise afiyet olsun ....eger tutturabilirseniz cok degisik ve enfes bir lezzet ciktigini göreceksiniz

Benzer Yazılar



0 yorum:

Yorum Gönder

Yemek Tarifleri Copyright © 2011