Mantarlı Rezeneli Yeşil Makarna Tarifi

11 Ekim 2010 Pazartesi

Mantarlı Rezeneli Yeşil Makarna Tarifi


MALZEMELER
400 g yeşil renkte makarna,
30 g kurutulmuş taş mantar,
1 yeşil soğan,
250 g rezene kökü,
150 g jambon,
1 çorba kasığı sıvı yağ,
1 tatlı kaşığı tereyağı,
karabiber,
limon suyu,
2 yumurta sarısı,
150 g krema,
tuz.

YAPILIŞI
Makarnaları bol tuzlu suda haşlayın.

Mantarları 300 ml soğuksuya bastırarak 15 dakika süre ile kabarmaya bırakın.

Soğanı ayıklayarak yıkayın ve kıyın. Rezene kökünü temizleyerek küp halinde doğrayın, yeşilliğini saklayın. Jambonu şerit halinde kesin. Mantarların suyunu dökün, suyunu bir kapta toplayın. Soğanı ve mantarları kızgın yağda kızartın.

Rezene parçalarını ve 200 ml mantar suyunu ilave edin, rezeneyi pişirerek yumuşatın. Tuz, karabiber ve limon suyu katın. Tavayı ateşten alın, yumurta sarılarını ve kremayı katın, hepsini koyalaşana dek kaynatın, jambonu ilave edin. Makarnayı sos ile sofraya getirin.

Benzer Yazılar



0 yorum:

Yorum Gönder

Yemek Tarifleri Copyright © 2011