Keçi Peynirli Pappardelle makarna Tarifi

10 Ekim 2010 Pazar

Keçi Peynirli Pappardelle Tarifi


MALZEMELER
1 adet soğan
1 adet limon
2 diş sarmısak
100 gram küçük yapraklı roka
100 gram taze keçi peyniri
400 gram pappardelle Makarna
15 gram toz şeker
45 ml. sıvı yağ
100 ml. beyaz şarap
100 ml. sebze suyu
250 ml. krema
tuz, karabiber

YAPILIŞI
Soğanı küpler halinde doğrayın. Sarmısağı ince kıyın. Limonun kabuğunu rendeleyin.

Rokayı yıkadıktan sonra sularını tamamıyla süzdürün ve iri parçalara doğrayın.

Genişçe bir tavada yağı kızdırın. Soğan ve sarmısağı kavurun. Şarabı ekleyin. Şarap buharlaşıncaya kadar pişirdikten sonra krema ve sebze suyunu katarak ve 10 dakika daha pişirin.

Keçi peynirini ekleyin, iyice karıştırın ve sos hafif krema kıvamına gelinceye kadar pişirin.

Limon rendesinin yarısını ve rokayı da ilave ettikten sonra 2 dakika daha pişirin.

Makarnayı tuzlu suda hafif diri kalacak şekilde haşladıktan sonra süzün ve sıcak sosla karıştırın. Önceden ısıtılmış tabaklarda üzerine limon rendesi ve karabiber serpip servis yapın.

Benzer Yazılar



0 yorum:

Yorum Gönder

Yemek Tarifleri Copyright © 2011