Köy Makarnası Tarifi

11 Ekim 2010 Pazartesi

Köy Makarnası Tarifi


MALZEMELER
Yarim paket Çubuk Makarna,
Yarim paket margarin,
6 adet yumurta,
3 adet domates,
1 çorba kasigi salça,
3 dis sarimsak,
1 küçük bas sogan,
Tuz,
Karabiber.

YAPILIŞI
Margarini eritelim. Yarisini usulünce hasladigimiz makarnaya katip, karistiralim. Diger yarisinda rende sogan ve kiyilmis sarimsaklari öldürelim. Kabuksuz, çekirdeksiz domatesleri ve salçayi katalim. 10-15 dakika kadar, suyunu ayarlayarak pisirelim. Boza kivamina gelsin. Tel süzgeçte bu sosu süzelim.

Yagladigimiz tepsi ya da yanmaz cam kaba makarnayi sosla harman ederek koyalim. 6 yumurta için yuva açalim, yumurtalari bu yuvalara özenle kiralim. Sicak firina salalim.

Yumurtalarin beyazlari pisince çikarip, kirmizi biber ve maydanoz parçalariyla süsleyerek servis edelim.

Benzer Yazılar



0 yorum:

Yorum Gönder

Yemek Tarifleri Copyright © 2011