bolonez soslu mantı makarna Tarifi

10 Ekim 2010 Pazar

bolonez soslu mantı makarna Tarifi


MALZEMELER
1/2 mantı makarna
300 gram kıyma
4 orta boy domates
1 yemek kaşığı salça
3 diş sarımsak
tuz-karabiber
yoğurt


YAPILIŞI
Kıymayı iyice ezerek kısık ateşte pişiriniz. Kıyma piştikten sonra rendelenmiş domatesleri kıymaya ilave ediniz. Sonra salçayı da ekleyip sosun içinde ezin. 4 diş sarımsağı iyice ezdikten sonra 3 dişini hemen sosa ekleyiniz. 5 dakika kısık ateşte karıştırdıktan sonra kalan sarımsağı da ekleyiniz ve 1 dakika daha pişirdikten sonra sosu makarnanın altına istediğiniz kadar koyun, yoğurda biraz su ekleyip makarnanın üstüne dökün ve afiyetle yiyebilirsiniz.

(makarnayı haşladıktan sonra üzerine 1 kaşık sana ya da becel koyupkarıştın, ama yağı eritmeden koyun.)

Benzer Yazılar



0 yorum:

Yorum Gönder

Yemek Tarifleri Copyright © 2011