Kremalı Mantar Çorbası – 10

10 Ekim 2010 Pazar

Kremalı Mantar Çorbası – 10
Mutfak: Bilinmiyor
Süre: 40 dk

MALZEMELER
8 bardak et suyu
258 gr taze mantar
½ limon suyu
1çay bardağı un
1 bardak süt
1 yemek kasığı tepeleme tereyağı
Tuz, ½ çay kasığı kırmızıbiber
Bir fiske Hindistan cevizi

YAPILIŞ TARİFİ
1-Mantarları yıkadıktan sonra parçalara bölün; üzerine limon suyu gezdirip biraz bekletin.
2-Bir tencerede yağı eritin ve mantarları koyup birkaç dakika sote yapın. Et suyunu kâtip 10-15 dakika kaynatın.
3-Sütle unu bir kapta karıştırın ve kaynayan çorbaya katin. Tuz ve baharı koyup kısık ateşte 15-20 dakika pişirin.

Benzer Yazılar



0 yorum:

Yorum Gönder

Yemek Tarifleri Copyright © 2011