Alman Makarnası Tarifi

10 Ekim 2010 Pazar

Alman Makarnası Tarifi


MALZEMELER
1 paket yüksük
1 soğan
Ayçiçek Yağı
Nane
Kekik
Kaşar Peynir
Sarımsak
Pul biber
İçim Süt
Salça

YAPILIŞI
Makarna haşlanır. hafif diri hale gelince süzülür, hafif sudan geçirilir.

Başka bir kapta yarım bardak süt, 2 yemek kaşığı salça ve 1 çay bardağı su karıştırılır.

Tencereye yağ konularak kızıdırlır. Yağ kızdıktan sonra soğanlar küçük küçük doğranır ve yağda kavrulur. Soğanlar pembeleştikten sonra 1 adet sarımsak çok küçük şekilde küp küp kesilir ve soğanla birlikte kavrulur.

Kavrulduktan sonra ayrı kapta hazırladığımız süt, salça, su karışımı tencereye ilave edilir. Bunları da karıştırdıktan sonra kekik, nane, pul biber ve istenildiği kadar baharat çeşidi ilave edilir ve kavrulur. Son olarak karışıma makarna atılır.

Tabağa konulan makarnanın üzerine rendelenmiş kaşar ve ince kesilmiş kırmızı dolmalık biberle servis yapılır.

Benzer Yazılar



0 yorum:

Yorum Gönder

Yemek Tarifleri Copyright © 2011