Altı Ezmeli Makarna Tarifi

10 Ekim 2010 Pazar

Altı Ezmeli Makarna Tarifi


MALZEMELER
½ Paket Burgu makarna
Kavurma İçin;
2 tatlı kaşığı mısır özü yağı
200gr sotelik yağsız kuşbaşı et
1 yemek kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı biber salçası
Ezme İçin;
2 adet iri domates
2 adet kuru soğan
½ demet maydanoz
2 çorba kaşığı acı biber salçası
1 çorba kaşığı domates salçası
2 adet acı sivri biber
2 çorba kaşığı sızma zeytinyağı
2 diş sarımsak
2 çorba kaşığı limon suyu
1 çorba kaşığı elma sirkesi
1 tatlı kaşığı nar ekşisi
½ çay kaşığı kırmızı toz biber
Tuz

YAPILIŞI
Domatesleri soyun ve çekirdeklerini çıkararak küp şeklinde doğrayın. Soğanları soyun. Maydanozları dal olarak ayıklayın. Sivri biberlerin çekirdeklerini çıkarın. Sarımsakları ezin. Bu malzemeleri bir blender yardımı ile püre oluncaya kadar kıyın.

Fazla suyunu bir tülbent yardımıyla süzün. Ezmeyi oval bir kaba alarak acı biber salçası, domates salçası, sızma tipi zeytinyağı, limon suyu, elma sirkesi, nar ekşisi, kırmızı toz biber ve tuz ile karıştırın.

Bir başka tavada sotelik eti 1-2 damla su ve yağ ile kavurun. Ocaktan indirmeye yakın üzerine yarım çay bardağı su içinde eritilmiş, domates-biber salçasını katın.

Makarnayı paket üzerindeki pişirme süresinden 1-2 dakika daha fazla pişirin. Süzdükten sonra mısır özü yağında çevirin.

Ezmeyi tabaklara pay edip üzerine makarnayı boşaltın. Makarnaların üzerine ise kavurmayı pay edin.

Afiyet Olsun

Benzer Yazılar



0 yorum:

Yorum Gönder

Yemek Tarifleri Copyright © 2011