Baklalı makarna Tarifi

10 Ekim 2010 Pazar

Baklalı makarna Tarifi


MALZEMELER
375 gram iç bakla
250 gram yassı makarna
1 adet kırmızı dolmalık biber
1 adet acı kırmızı biber
1 adet soğan
1-2 diş sarmısak
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1/4 litre sebze suyu
1/4 litre kremşanti
1/2 demet taze soğanın yeşil ucu
50 gram iri rendelenmiş kaşar peyniri
kırmızı biber
safran
tuz

YAPILIŞI
İç baklaları yıkayıp 20 dakika kaynar tuzlu suda haşlayın.Dolmalık biberi soyun, ikiye bölüp ince ince kıyın. Soğanı soyup küb şeklinde doğrayın, sarmısağı ezin.

Makarnayı tuzlu suda 10 dakika haşlayıp süzün. Tereyağı ve zeytinyağı büyük bir tavada ısıtın.

Soğan ve sarmısağı hafifçe kavurun. Sebze suyunu katıp yarı yarıya suyunu çekene kadar pişirin.

Baklaları, dolmalık biberi, kremşanti ve acı kırmızı biberi ilave edin. Kırmızı biber ve safran ile tatlandırın.

Taze soğanın yeşil uçlarını yıkayıp incecik kıyın.

En son makarnayı ve taze soğanı ilave edip üzerine kaşar peyniri serpin. Hemen servis yapın.

Benzer Yazılar



0 yorum:

Yorum Gönder

Yemek Tarifleri Copyright © 2011