Bamyalı Makarna Tarifi

10 Ekim 2010 Pazar

Bamyalı Makarna Tarifi


MALZEMELER
1 paket spaghetti
100gr kuru bamya
1,5 limonun suyu
2 yemek kaşığı sirke
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 baş kuru soğan, yemeklik doğranmış
2 sivribiber, doğranmış
1 havuç, küp küp doğranmış
2 domates, soyulup küp küp doğranmış
1/2 yemek kaşığı domates salçası
1 litre su
300gr kıyma
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber

YAPILIŞI
Spaghettiyi bol suda haşlayıp süzün.

Bir tencereye 1 lt suyu, 100gr bamyayı, yarım limonun suyunu ve 2 yemek kaşığı sirkeyi koyun. bamyaları haşlayıp suyunu süzün ve iplerinden ayırın.

Bir tencerede soğan, biber ve havuçları 2 yemek kaşığı zeytinyağı ile kavurun.

Domatesleri ve salçayı ekleyip domatesler ölene kadar kavurun.

Tencereye 1 litre suyu ve1 limonun suyunu ekleyip kaynamaya bırakın. Su kaynarken diğer yandan kıyma tuz ve karabiber ile fındık büyüklüğünde köfteler hazırlayın.

Köfteleri kaynayan suya atıp bir taşım kaynatın. Kaynayınca bamyaları ekleyin. bamyalar yumuşayana kadar pişirip (yaklaşık 20 dakika) 1 tatlı kaşığı tuz ilave edin.

Spaghetti yi servis tabaklarına bölüp üzerlerine pişirdiğiniz sosu pay edin.

Benzer Yazılar



0 yorum:

Yorum Gönder

Yemek Tarifleri Copyright © 2011