Bolu Tarhana Çorbası – 14

10 Ekim 2010 Pazar

Bolu Tarhana Çorbası – 14
Mutfak: Türk
Süre: 30dk

MALZEMELER
100 gr yağsız kıyma
150 gr köy tarhanası
1 adet iri domates
1 çorba kasığı tereyag
2 kg et suyu veya su
Tuz

YAPILIŞ TARİFİ
Tarhanayı bir bardak et suyu veya su ile iyice karıştırıp 20 dakika kadar ıslatıp, bekletin. Sonra ince bir süzgeçten geçirip, süzün. Bir tencerede kaynamış et suyuna tarhanayı karıştırarak ilave edin ve kaynatın. Küçük bir tencerede kıymayı tereyagında 3-4 dakika kavurun. Domateslerin Kabuğunu soyduktan sonra çekirdeklerini çıkartıp ince doğrayın ve tencereye ilave atin. 2-3 dakika daha kavurduktan sonra domatesli kıymayı çorbanın içine katin. On dakika kadar ağır ateşte pişirip servis Yapın.

Benzer Yazılar



0 yorum:

Yorum Gönder

Yemek Tarifleri Copyright © 2011