Mantar çorbası – 16

10 Ekim 2010 Pazar

Mantar çorbası  – 16
Mutfak: Amerikan
Süre: 30dk

MALZEMELER
2 torba kuru mantar
500 gr. soğan
1 kırmızı, 1 sâri ve 1 yeşil dolmalık biber
2 diş sarmasak
6 yemek kasığı soya yağı
1/2 lt hazır sebze suyu
4 dilim tost ekmeği
Tuz, karabiber
100 gr. rendelenmiş eski kasar peyniri
Biraz maydanoz
Bir çorba kasığı Amerikan soya unu

YAPILIŞ TARİFİ
Mantarları yıkayın. 1/4 lt. Suda haşlayın. Soğan ve biberleri ayıkladıktan
Sonra yıkayın. Soğanları yuvarlak, biberleri ince dilimler halinde doğrayın.
Sarmisagi ince doğrayın. 3 yemek kasığı soya yağını bir tencerede işitin.
Sebze ve saimisagin yarısını içinde çevirin. Sulu mantarları ve soya ununu
Bunun içine dökün. Hepsini dökerek 10 k. kadar pişirin. Ekmeği küp
Seklinde doğrayın. Soya yağını tavada işitin. Ekmekleri ve arta kalan
Sarımsağın içinde pembeleştirin. Çorbaya tuz ve karabiber ekleyin. Çorbanın
Üstüne maydanoz serpiştirin. Ekmek ve peyniri çorbanın yanında servis Yapın.

Benzer Yazılar



0 yorum:

Yorum Gönder

Yemek Tarifleri Copyright © 2011