Domates Çorbası – 17

10 Ekim 2010 Pazar

Domates Çorbası – 17
Mutfak: Türk
Süre: 30dk

MALZEMELER
5 adet domates
1 yemek kasığı margarin
1 yemek kasığı un
1 bardak süt
1 çay bardağı rendelenmiş taze kasar

YAPILIŞ TARİFİ
Hafifçe eritilmiş yağ ve un kısık ateşte hafifçe çevrilir. Yavaşça süt ilave
Edilir. 1,5 litre kadar su ağır karışıma ilave edilir ve kaynamaya
Bırakılır. Diğer tarafta kabukları soyulmuş domatesler karıştırıcı yardımıyla
Çekilir. Kaynamakta olan suya ilave edilir. 10 dakika kadar pişirilir. Çorba
Ilındıktan sonra bir kez daha miler yardımıyla boza kıvamına getirilir.
Arzuya kadar tuz ilave edilir. Servis edileceği zaman üzerine rendelenmiş
Taze kasar konulur.

Benzer Yazılar



0 yorum:

Yorum Gönder

Yemek Tarifleri Copyright © 2011