Borsch (Borsu) Çorbası – 26

10 Ekim 2010 Pazar

Borsch (Borsu) Çorbası – 26
Mutfak: Bilinmiyor
Süre: 60dk

MALZEMELER
3 lt et suyu(12 bardak)
500 gr haşlanmış sığır eti
100 gr tereyagı veya margarin
2 adet pancar
1 küçük kereviz
1 küçük havuç
¼ küçük bir lahana
2 orta boy soğan
2 yemek kasığı domates salçası veya (3 orta boy) domates
4-5 sap maydanoz
1 adet defneyaprağı
1 adet kırmızıbiber
3 diş sarmasak
1 tatlı kasığı seker
1 yemek kasığı sirke
1 yemek kasığı un
1 yemek kasığı tuz

YAPILIŞ TARİFİ1-Pancarı kibrit biçiminde doğrayın. Kıyılmış sarmasak, seker ve sirke koyarak biraz bekletin (renk vermesi için)
2-Soğanları 2 mm kalınlığında yârim ay seklinde, kereviz ve havucu da kibrit biçiminde ve boyunda doğrayın.
3-Lahanayı kaynar tuzlu suda 3-4 dakika haşlayın. İri parçalara bölün.
4-Büyük bir tencerede soğanla yağı hafifçe kavurun. Sonra havuç, kereviz ve pancarı koyup 2-3 dakika daha kavurun. Un ve salçayı veya rendelenmiş domatesi koyduktan sonra da 1-2 dakika karıştırın.
5-üç litre et suyu, haşlanmış ve doğranmış sığır eti, demet halinde bağlanmış maydanoz, defneyaprağı, kırmızıbiber, doğranmış lahana ve tuz kâtip 30 dakika pişirin.
6-Defneyaprağını, maydanoz demetini içinden çıkartın. Servis yaparken çorbanın üzerine birer kasık yoğurt veya eksi krema koyun

Benzer Yazılar



0 yorum:

Yorum Gönder

Yemek Tarifleri Copyright © 2011