Bahar Çorbası – 27

10 Ekim 2010 Pazar

Bahar Çorbası – 27
Mutfak: Türk
Süre: 45 dk

MALZEMELER
2 ½ lt (10 bardak) et suyu
125 gr (1 bardak silme) un
100 gr (4 yemek kasığı tepeleme) tereyagı veya margarin
1 küçük boy havuç
1 küçük boy kereviz
1 küçük boy kabak 1 avuç taze fasulye
1 çay kasığı kırmızıbiber-tuz
Terbiyesi: 1 ½ adet limon
3 adet yumurta sârisi

YAPILIŞ TARİFİ1-Sebzeleri ayıklayıp nohut büyüklüğünde doğrayın. Üzerini örtecek kadar sıcak su ve 2 çay kasığı tuz katarak yavaş kaynatıp 30 dk pişirin.
2-Yağla unu biraz kavurun, et suyunu azar kâtip yedirin. ( Et suyunu katarken tencereyi ateşten âlin ve çok iyi karıştırarak yedirin. Aksi halde karışım pürtüklü olabilir), 5-10 dakika kaynatıp sebzeleri koyun.
3-Üç yumurta sârisini limon suyu ve suyla karıştırıp çorbaya katin. Üzerine kırmızıbiber ekin.

Benzer Yazılar



0 yorum:

Yorum Gönder

Yemek Tarifleri Copyright © 2011