Patates Çorbası – 4

10 Ekim 2010 Pazar

Patates Çorbası – 4
Mutfak: Türk
Süre: 45 dk

MALZEMELER
2 ½ lt et suyu (10 bardak)
2 orta boy soğan
3-4 adet patates
1 kahve fincanı un
1 küçük paket tereyağı veya margarin
1 çay kasığı hindistancevizi
Tuz
Terbiyesi: 1 bardak süt
2 yumurta sarısı
Garnitürü: 2 adet yumurta akı
1 çay bardağı kaşarpeyniri (rendelenmiş)
1 çay kasığı kırmızıbiber
1 yemek kasığı kıyılmış maydanoz
2-3 dilim bayat ekmek

YAPILIŞ TARİFİ
1-Soğanları küçük parçalar halinde doğrayın, iki kaşık yağla açık renkte
Kavurun. Un katin, iki üç dakika daha kavurun. Et suyu ile kuşbaşı
Doğranmış patatesleri, hindistancevizi ve tuz koyup yavaş
Kaynatarak 30 dakika pişirin.
2-Çorbayı başka bir kaba süzün. Tekrar ateşe koyun. Terbiyesini yapın ve
Ateşten indirin. Garnitürüyle servis yapın.
Garnitürün yapılısı: Yumurta akına kasar peyniri, kırmızıbiber ve
Maydanoz katin. Bu karışımı ekmeklerin üzerine sürün. Küçük küp
Seklinde kesip çorbayla servis yapın

Benzer Yazılar



0 yorum:

Yorum Gönder

Yemek Tarifleri Copyright © 2011