Bezelye Çorbası – 5

10 Ekim 2010 Pazar

Bezelye Çorbası – 5
Mutfak: Bilinmiyor
Süre: 45 dk

MALZEMELER
2 ½ lt et suyu(10 bardak)
250 gr (1 bardak) kuru bezelye
2 orta boy soğan
1 küçük havuç
2 yemek kasığı un
2 yemek kasığı (tepeleme) tereyağı veya margarin
½ yemek kasığı tuz
Terbiyesi:1 bardak süt
2 yumurta sârisi
Garnitürü:125 gr un
½ küçük paket margarin
1 adet yumurta
1 çay kasığı tuz

YAPILIŞ TARİFİ
1-Bezelyeyi ayıklayıp yıkadıktan sonra 4-5 saat suda bekletin.
2-soğan ve havuçları küçük parçalara doğrayıp, yağla birlikte kısık ateşte
4-5 dakika börttürün. Un katin ve 2-3 dakika daha kavurun. Et suyu ve
Bezelyeyi koyun, kısık ateşte bezelye ezilinceye kadar pişirin.
3-Çorbayı süzgeçten ezerek başka bir kaba aktarın. Tuz atıp tekrar ateşe
Koyun. Sütlü terbiyesini katin ve servis yaparken çorbanın üzerine birer
Kaşık garnitürden serpiştirin.
Garnitürün yapılısı: Unla yağı birlikte kıyın, yumurta, tuz kâtip biraz
Yoğurun. Hamuru iki parçaya ayırın. Kalem çapında uzun bir çubuk yapın.
3 cm uzunluğunda verevine parçalara kesin. Azar azar kızdırılmış yağa atıp
Pembe renkte kızartın.

Benzer Yazılar



0 yorum:

Yorum Gönder

Yemek Tarifleri Copyright © 2011