Kırmızı Mercimek Çorbası – 6

10 Ekim 2010 Pazar

Kırmızı Mercimek Çorbası – 6
Mutfak: Türk
Süre: 30dk

MALZEMELER
2 ½ lt (10 bardak) et suyu
1 büyük boy soğan
1 kahve fincanı un
259 gr (bir bardak tepeleme) kırmızı mercimek
2 yemek kasığı tereyağı veya margarin
½ yemek kasığı tuz
Terbiyesi:1 bardak süt
2 yumurta sârisi

YAPILIŞ TARİFİ
1-Soğanı ayıklayıp küçük parçalar halinde doğrayın. 2 kaşık yağla kısık
Ateşte 4-5 dakika kızartın. İçine un koyup 1-2 dakika daha karıştırın.
2-ayıklayıp yıkadığınız mercimeği, et suyu ile birlikte katin ve yavaş
Kaynatın.
3-Çorbayı süzgeçten geçirin. Tekrar ateşe koyun. Sütlü terbiyesini katin.
Bir iki tasim kaynatıp indirin. Kızarmış ekmekle servis yapın.
Sütlü terbiye: Eritilmiş tereyag (1 yemek kasığı), un(1 yemek kasığı),
Süt(3 su bardağı) ve tuzu birbirine karıştırın. Devamlı karıştırarak 5 dakika
Pişirin.
Not: sütlü terbiye yapılmış çorbalara limon katılmaz (limon sütü keser)

Benzer Yazılar



0 yorum:

Yorum Gönder

Yemek Tarifleri Copyright © 2011