Yayla Çorbası – 7

10 Ekim 2010 Pazar

Yayla Çorbası – 7
Mutfak: Türk
Süre: 30dk

MALZEMELER
10 bardak et suyu
½ bardak pirinç
2 yemek kasığı un
1 bardak süt veya su
2 yumurta sârisi
1 bardak yoğurt
1 yemek kasığı tereyağı veya margarin
1 cay kasığı kırmızıbiber
2 çay kasığı kuru nane

YAPILIŞ TARİFİ1-Pirinci ayıklayıp yıkadıktan sonra et suyu ile birlikte ateşe koyun.
Pirinçler yumuşayıncaya kadar hafif ateş üzerinde kaynatarak pişirin. Tuz
Atin.
2-Unu, süt veya suyla karıştırarak bulamaç yapın. Kaynayan çorbaya
Katin. 5 dakika daha kaynatın.
3-Yumurtayla yoğurdu birlikte çırpın, çorbaya karıştırıp ateşten indirin.
4-çorbanın üzerine kırmızıbiber ve nane katilmiş yağı gezdirin

Benzer Yazılar



0 yorum:

Yorum Gönder

Yemek Tarifleri Copyright © 2011