Sebzeli Balık Çorbası

10 Ekim 2010 Pazar

Sebzeli Balık Çorbası
Mutfak: Türk
Süre: 30dk

MALZEMELER
2 lt (8 bardak) balık suyu
1 orta boy soğan
1 küçük boy havuç
1 küçük boy kereviz
1 orta boy patates
1 yemek kasığı tuz 1 kahve fincanı pirinç
Terbiyesi: 2 yemek kasığı un
2 adet yumurta sârisi
½ kahve fincanı limon suyu



YAPILIŞ TARİFİ
1-Sebzeleri ayıklayıp nohut büyüklüğünde doğrayın. Yıkanmış pirinçle beraber üzerini geçecek kadar suyla ateşe koyun.
2-Sebzeler ve pirinç yumuşadığı zaman balık suyu ve tuz katin.
3-Bir kapta un, yumurta sârisi, limon suyu, ½ bardak suyu bir telle çırpın.Kaynamakta olan çorbaya karıştırın, 1-2 dakika sonra ateşten indirin

Benzer Yazılar



0 yorum:

Yorum Gönder

Yemek Tarifleri Copyright © 2011