Yayla Çorbası

10 Ekim 2010 Pazar

Yayla Çorbası
Mutfak: Türk
Süre: 30dk

MALZEMELER
Pirinç 1/3 su bardağı 60 gram
Su 4 su bardağı 800 gram
Tuz 2 tatlı kasığı 12 gram
Un 3 yemek kasığı 18 gram
Yoğurt 1 2/3 su bardağı 360 gram
Yumurta 1 adet 50 gram
Margarin veya tereyagı
4 yemek kasığı 40 gram
Nane 1 ½ yemek kasığı 2 gram



YAPILIŞ TARİFİ
Pirinci yıka, su ve tuz ile tencereye koy, iyice yumuşayana değin, yaklaşık
30 dakika pişir. Unu, ayrı bir kapta, yoğurtla ez, içine yumurtayı kir,
Karıştır, sıcak çorbadan birkaç kasık koyarak ılıt. Yoğurtlu karışımı
Tencereye azar ekleyerek, çorbayı sürekli karıştır, kaynayıncaya kadar
Karıştırmaya devam et. 10 dakika pişir. Yağı tavada erit, naneyi kat,
Birkaç kez çevir, ocaktan al, çorbanın üzerine gezdir.

Benzer Yazılar



0 yorum:

Yorum Gönder

Yemek Tarifleri Copyright © 2011