Yeşil Mercimek Çorbası

10 Ekim 2010 Pazar

Yeşil Mercimek Çorbası
Mutfak: Türk
Süre: 30dk

MALZEMELER
Yeşil Mercimek 2/3 su bardağı 115 gr
Su 6 su bardağı 1200 gr
Soğan 1 orta boy 75 gr
Margarin veya tereyagı
4 yemek kasığı 40 gr
Un 2 yemek kasığı 12 gr
Pirinç ¼ çay bardağı 25 gr
Tuz 2 tatlı kasığı 12 gr
Yumurta 1 adet 50 gr
Süt 1 su bardağı 200 gr
Ekmek (bayat) 2 ince dilim 40 gr
Kırmızıbiber ½ tatlı kasığı 1 gr



YAPILIŞ TARİFİ
Mercimeği yıka. 1 su bardağı su ile bir gece önceden ıslat. Soğanı soy, yıka, ince doğra. Yağla birlikte tencereye koy, kapağı kapat, ara sıra karıştırarak 2-3 dakika öldür, unu ekle, hafif sararıncaya değin kavur.
Pirinci yıka, mercimek ve kalan su ile beraber soğan-un karışımına kat, Kaynayana kadar karıştır. 35-40 dakika pişir. Süzgeçten veya blenderden geçir, tuzu ekle, tekrar ateşe koy. Yumurtayı ayrı bir kapta, sütle iyice çırp, içine sıcak çorbadan bir kaç kasık katarak ılıt. Süt-yumurta karışımını tencereye azar eklerken, çorbayı sürekli karıştır, kaynayınca ocağı kapat. Diğer yandan, ekmeği 1 cm³ irilikte doğra ve tepsiye koy, fırında pembe renkte kızart. Çorbayı üzerine kızarmış ekmek ve kırmızıbiber serperek servis yap.

Benzer Yazılar



0 yorum:

Yorum Gönder

Yemek Tarifleri Copyright © 2011