Pirinç Çorbası (Domatesli)

10 Ekim 2010 Pazar

Pirinç Çorbası (Domatesli)
Mutfak: Türk
Süre: 25

MALZEMELER
2 ½ lt (10 bardak ) et suyu veya su
¾ bardak pirinç
300 gr (3 orta boy) kırmızı olgun domates
7-8 sap maydanoz

YAPILIŞ TARİFİ
1-Domateslerin kabuklarını ve çekirdeklerini çıkartıp küçük parçalara doğrayın veya domatesleri ikiye kesip çekirdeklerini çıkardıktan sonra kalın rendeden geçirin. 1 bardak et suyuyla ateşe koyun ve 5-10 dakika kaynatın.
2-Kalan et suyuyla temizlenmiş ve yıkanmış pirinci katin. Kısık ateşte pirinçler yumuşayana dek pişirin tuz katip kıyılmış maydanoz serpin

Benzer Yazılar



0 yorum:

Yorum Gönder

Yemek Tarifleri Copyright © 2011