Çay menüsü-Soğuk Çorba-Ereğli

10 Ağustos 2009 Pazartesi

IMG_78781

Geçen hafta salı günü Güzin teyzeye gitmiştik, güzel bir gün geçirdik... Bu sefer çocuklar birbiriyle çok uyumluydu, geçen sene havuz kenarından ayrılmayarak bizi oturtmayan ve sonunda havuzdaki mini botta uyuya kalan küçük oğlum, bu sene sudan korkup havuza girmeyi reddederek kenardaki sularla oynamayı tercih etti:))

Yukarıdaki masa da bahçede yaptığımız çay keyfinden;

Fatma'nın hazırladığı çikolatalı yoğurtlu kek...



Meyve tabağı



Poğaça ve cevizli çörek





Zeytinyağlı yaprak sarma




Peynirli tepsi böreğini Fatma hazırlamış.



Şule ablanın hazırladığı havuçlu kek-pasta. Hazırlarken "Dr Oetker'in Çilekli çikolatalı duo pudingini" kullanarak iki renkli bir görünüm elde etmiş. Havuçlu kekin ara katında çilekli karışımı, üzerinde de çikolatalı karışımı kullanmış.




Giderken benim yapıp götürdüğüm muzlu-kedi dilli-kakaolu kubbe pasta...
Pudingi için Dr Oetker'in kakao paketi üzerindeki tarifi kullandım. Tarifin ismi kakaolu dilimler idi ve bebe bisküvisi kullanılıyordu. Ben pudingi pişirip kedi dillerini küçük küçük doğrayıp içine karıştırdım, 1 tane muzu da küçük küpler halinde doğrayıp ekledim, hepsini karıştırdım. Streç film yaydığım çukur bir kasenin içine döktüp, iyice soğuduktan sonra ters çevirdim. Kuplarda güzel olabilecek bir puding, ancak bu şekilde yapıp dilimlemek için süt miktarını azaltmak veya biraz nişasta ilave etmenin iyi olacağını düşünüyorum.



Soğuk Çorba

IMG_7935

Sıcak yaz günleri için nefis bir çorba...
Hazırlanışı: Pirinçler yeteri kadar su ile haşlanır, öyleki pirinçler yumuşamış ve suyunu da çekmiş olmalı(pirinçler biraz lapa olabilir ama diri kalmamalıymış). Haşlanan pirinç soğumaya bırakılır. Soğuduktan sonra bir kaseye alınır, üzerine haşlanmış pirinç kadar süzme yoğurt eklenir. Yavaş yavaş karıştırılır, azar azar su eklenir, bir yandan da karıştırılır. Tuz ve nane eklenir, karıştırılır, dolapta dinlendirilir, soğuk servis edilir. İsterseniz servis sırasında buz ilavesi yapabilirsiniz.

Not: Bu soğuk çorba da akşam yemeği için hazırlandı, tadını çok beğenen büyük oğlum 3 tabak yedi:))
Tarif Güzin Teyzeden, hazırlaması kızı Fatma'dan. Güzin Teyze bu çorbayı hazırlarken mutlaka süzme yoğurt(Sütaş tavsiye edilir) kullanılmasını, başka şekilde lezzetinin çok farkettiğini belirtti. Fatma çorbayı hazırlarken pirinç yerine buğday ile de yaptığını ve çok güzel olduğunu söyledi.


~~~~~~~~~~


Hafta sonu da Karabük-Safranbolu-Ereğli'de yağmurlu bir hafta sonu geçirdik. Karabük'e vardığımızda yağmur ve şiddetli rüzgar bastırınca Safranbolu'yu gidip gezmemiz akşamı buldu. Kısa bir gezinti ve safranlı lokumun ağzımızda bıraktığı tatla Ereğli'ye doğru yol aldık. Ertesi gün Ereğli'de gittiğimiz piknikte, siteyi yakinen takip eden arka
daşlarla tanışma fırsatım oldu. Piknik sırasında bastıran sağnağa rağmen güzel bir piknik oldu.

Gittiğimiz piknik alanında kapalı bölümler mevcuttu ve biz orayı seçmiştik, bastıran sağnağa rağmen güzel bir piknik oldu:)

IMG_80332

Kahvaltı masası da ertesi günün sabahına ait.


Közlenmiş kırmızı biber

Kırmızı biberler közlenir, doğranır, tuz, zeytinyağı ve limon-sirke ilavesi yapılır, ince doğranmış maydanoz eklenir, servis edilir.



Krep


Zeynep Serra'nın süslediği domates-biber tabağı, Zeynep 12 yaşında ve mutfağa çok meraklı. Siteden de mantar kurabiye ve iki renkli kurabiyeyi kendi başına denemiş ve çok beğenmiş...

Domatesler bahçe domatesi olduğu için biraz büyüktü, daha küçük domates kullanarak hazırlayabilirsiniz.


Yıldız şehriye salatası;

Şehriyenin bir kısmı zeytinyağında kavrulur(böylece iki renk elde ediliyor), kalan şehriye eklenir, tuz ve su ilavesiyle pişirilir, demlendirilir. Soğuduktan sonra ince doğranmış dereotu ve kırmızı biber eklenir, aslında bu salataya yeşil soğan ve kornişon turşu da yakışırdı ama kalmadığı için ekleyemedik. Nar ekşisi eklenir, karıştırılır. İstenirse tuz ve yağ ilavesi yapılabilir.



Benzer Yazılar



0 yorum:

Yorum Gönder

Yemek Tarifleri Copyright © 2011