TARÇINLI ZENCEFİLLİ KURABİYE

10 Ağustos 2009 Pazartesi


Efenimmmmmm !!! Bu haftanın tarifi afilli Arda paşa kurabiyeleri...

Tarif kitaplarını beraber karıştırıyoruz , haftasonu tariflerini beraber seçiyoruz , paşanın canı ne çekiyorsa onu yapıyoruz..

Mikserin ve tel çırpıcının yeni şefi kendileri.Mikser yada tel çırpıcı ortaya çıktığında ;

" Yüüütfen anne ben yapıyım , gözünü seviyim " diyen bu velete gelde hayır de..

Lafı fazla uzatmadan ve nereye nasıl bağlayacağım karmaşasına girmeden geçelim tarife ; tarifin muhteviyatı gereği görülen o ki genelde kurabiye yapımında kullandığımız 250 gr. oda sıcaklığında margarin olmazsa olmaz değilmiş.

Eeee o an aklımıza kurabiye düştü , oda sıcaklığına varmış margarinde yok ; o margarin eritiliverekte kullanabiliyormuş..

Olur mu olmaz mı derken , oluverdi vesselam ..........


MALZEMELER ;

1 yumurta
1 su bardağı toz şeker
250 gr. erimiş margarin
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
3,5 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı zencefil


Toz şeker ve yumurtayı mikserle çırpıp üzerine erimiş sıcak margarini ve vanilyayı ekleyerek , şeker eriyene kadar çırpmaya devam ediyoruz.

Diğer malzemeleri de ilave ederek elle yoğurmaya başladığımız hamurumuzu toparladıktan sonra 15 dakika kadar buzdolabında dinlendiriyoruz.

Unlanmış tezgahta merdane yardımı ile açtığımız hamuru istediğimiz kalıpla şekillendirerek , önceden ısıtılmış 180 derecede 10-15 dakika , üzeri kızarmadan pişiriyoruz.




Bu arada beni en az eskisi kadar heyecanlandıran bir mevzuya değinmeden geçemeyeceğim , yeniden kitap okumaya başladım..

İçsesim ruhikizimin tavsiyesi üzerine ; Murathan Mungan'nın Kadından Kentlerinin içinde buldum kendimi..

Paşam uyur uyumaz kendimi balkona atıyorum , aynı genç kızlığımdaki gibi o büyük heyecanla kitabımın yanında kendi kendine sönen sigaramla öyle bir büyüye kapılıp sayfalarda kayboluyorum ki ; çok ama çok özlemişim bu duyguyu..

Demem o ki ; evlendikten hatta çoluk çocuk sahibi olduktan sonra kitap aşkını rafa kaldıranlara duyurulur , eminim akşamları en az 30 dakika okuduğumuz hayal kokan bir kitap şimdiye kadar aldığınız alacağınız en iyi terapi olacaktır..


Benzer Yazılar



0 yorum:

Yorum Gönder

Yemek Tarifleri Copyright © 2011