Frambuazlı Pastacıklar

10 Ağustos 2009 Pazartesi

frambuazli

Bloga ekleyeceğim bahaneleriyle yaptığım pasta-börek türevleri bana bol bol kilo olarak dönüşlerini yapacaklardı tabi ki, bunu bekliyordum. Özellikle akşamları kriz şeklinde gelen tatlı bir şeyler atıştırma alışkanlığı bu süreci oldukça hızlandırdı. Bu yüzden en azından artık kilo almamak için hamur işleri yapmayı durdurmuş bulunuyorum. Bundan sonraki yayınlayacağım pasta ve hamur işleri büyük ihtimalle stoktan olacaklar bir süreliğine. Bunlardan ilki neredeyse 1 sene önce yaptığım ama fotoğrafın çok istediğim gibi çıkmaması yüzünden yayınlamadığım frambuazlı pastacık. Ağustos 2006 Olive dergisindeki tarifin, daha pasta gibi olmasını istediğimden kek ile frambuazlar arasına çikolatalı krema doldurmuştum. Sevdiğim bir cafenin, çok sevdiğim bir pastasına benzemişlerdi bu haliyle. Şu anda fotoğrafa baktıkça, birkaç kilo vermeyi başarırsam kendimi bu pastayla ödüllendirmenin hayalini kuruyorum :)

Malzemeler

200 gram bitter çikolata
50 gram tereyağı
4 yumurta (akları, sarıları ayrılmış)
200 gram şeker
2 yemek kaşığı kakao
2 yemek kaşığı kekun

Kreması;
250 ml sıvı krema
250 gram bitter çikolata

üzeri için;
200 gram frambuaz

Kare bir kek kalıbını yağlı kağıt ile kaplayın, üzerine hafifçe tereyağı sürün.
Çikolata ve tereyağını birarada benmari usulü eritin. Yumurta sarılarını şekerin yarısıyla çırpın. Kakaoyu, unu ve erimiş çikolatayı ekleyip iyice karışıncaya kadar çırpın. Ayrı bir kapta yumurta beyazlarını katılaşıncaya kadar çırpın. Şekerin kalan yarısını ilave edip biraz daha çırpın ve bir kaşık yardımıyla çikolataya karıştırın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40 dakika yada kürdan batırıldığında temiz çıkıncaya kadar pişirin. Soğuduktan sonra küçük kareler şeklinde dilimleyin.

Benmari usulü eritilmiş çikolatayı, sıvı kremaya ekleyip katılaşıncaya kadar çırpın. Kremayı yıldız uç takılı sıkma torbasına doldurun ve kek dilimlerinin üzerine sıkın. Frambuazları kremanın üzerine dizin. Arzu edilirse parlaklık sağlaması için frambuazların üzerine soğuk jöle sürün.

Benzer Yazılar



0 yorum:

Yorum Gönder

Yemek Tarifleri Copyright © 2011