ÇİKOLATALI YABAN MERSİNLİ PASTA

10 Ağustos 2009 Pazartesi

Merhabalar;

Seneeeeeeee bilmem kaç. Ben küçüğüm, mahalledeki teyzelerden biri arkadaşının çocuğunun doğum gününe gidecekmiş. Anneme söyledi, annem nasıl izin verdiyse, (ki mucizedir) benimde gitmeme izin verdi. Doğum günü ya, pasta yiyeceğim hayalleri ile gözüm dönmüş bir şekilde düştüm yollara.
Çocukları pek tanımıyorum, onlar genelde arkadaş gurubu, oynuyorlar. Ben kenardayım. Aklııııııııııııııım , fikriiiiiiiiiiiiiiiiiiiim pastada (obur olacak çocuk o yaştan belli oluyormuş).
Neyse oyunları bitti, haydi pastaya dendi. Herkes toplandı. Veeeeeeeeeeeeeeeeeee geldi. Allahım o güne kadar gördüğüm pastalar neydi ki, bu 5 katlı, nefis görüntülü, her tarafında şeker hamurlarından yapılma küçük figürler bulunan bir şahane. Yok saldırmadım ama herkese dağıtılan o figürlü şekerciklerden, bana da versinler diye öldüm.. Bittim... Öyle, bana da verin diye isteyebilen bir çocukta değildim. Ama gözlerimdeki o feci bakışı gören doğumgünü annesi, en güzel şeker parçasını bana verdi. Dünyalar benim oldu. Hemen elime aldım, bulaşan kremaları temizledim. Yihuuuu benimdi, bu benim. O şahaneyi bir çırpıda yedik bitirdik ama şekeri hala saklıyorum. Onu eve götürüp Deniz'in(kardeşim) gözü önünde ballandıra ballandıra yeyip, hava atıcam. Çocuklar çağırdılar. "Esraaaaaaaaaaaaaa hadi gel sende oyna" o sevinçle utanma sıkılma kalır mı? Daldım oyunlara. Sonra beraber gittiğim teyzecik çağırdı. "Haydi eve annen merak eder".
Eve geldim İçim içime sığmıyor. Benim şekerim var. Var... Var mı? Nerde? Aldım mı çıkarken? Hayırrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr....
Evet şekerimi orada unutup geldim. Kimbilir kim yedi onu? Yemeseler iyiydi , çünkü üstündeki kremayı yalayarak temizlemiştim :):):):) kesin yemişlerdir.
Ay neyse, nerden geldi aklıma, hah ben yine pasta yaptım ve gittikçe şeklini şemalini geliştiriyorum. O zamanlar yiyemediğim için üzüldüğüm şekerleri, şimdi şeker hamurlu pastalarda öldürseniz yemem. O kısımları sıyırıp yiyorum.

PaStayı yaparken, üzümlü-çikolata drajeleri ve dağlara gidip topladığımız taze yabanmersinleri ve fındıklar kulandım. Tatlı ve ekşi karışımı harika oldu.


Gelelim Tarife;
MALZEMELER:
1 Adet hazır Pastaban( Uno kullandım, ilk defa, çok çok çok güzeldi.)
1 Paket Çikolatalı ve Fındıklı Krem ole
2 Kaşık Yaban Mersini
3 Kaşık Üzümlü, Çikolatalı draje
1 Çay Bardağı Dövülmüş Fındık
250 Gr Kazımalık Çikolatalı Ganaj
Yarım Paket Limonlu Milka Beyaz Çikolata
KREMA MALZEMESİ:
Yarım Kilo Süt
1/2 Bardak Un
1/2 Bardak Şeker
1 Kaşık Nişasta
2 Kaşık Pudra Şekeri
1 Paket Vanilya
1/2 Paket Katı Yağ
YAPILIŞI:
Krema: Süt, şeker ve un iyice karıştırarak pişirilir. Sütten yarım bardak kadar ayırılır içine nişasta konarak eritilir. Kaynayan muhallebinin içine konur. Muhallebi iyice soğutulduktan sonra yarım paket yağ, pudra şekeri ve vanilya ilave edilerek, mikserle iyice çırpılır.
Krem oleyi 2 bardak süt ile çırpıp pastanın 1. katına sürdüm. Üstüne çekirdeklerini çıkardığım yaban mersini, fındık ve drajeleri ekledim. Kekin 2. katını kapattım. Çikolatalı ganajın bir kısmını patates soyacağı ile kazıdım (üstüne konacak ksısımları) kenarlara koyacağım ksısımları bıçakla ince ince kestim. Beyaz çikolayayı da patates soyacağı ile kazıdım.
En üst kata kremayı iyice sürdüm. Bıçakla kazıdığım çikolataları kenarlara yerleştirdim. soyacakla yerleştirdiğim siyah çikolataları üste ve en ortaya kazınmış beyaz çikolataları koydum. AFİYET OLSUUUUUUUNNNNNNN

Benzer Yazılar



0 yorum:

Yorum Gönder

Yemek Tarifleri Copyright © 2011