Sirkeli Kurabiye

10 Ağustos 2009 Pazartesi



Erkan'ın pek kekle kurabiye ile arası yok( ama pastayı çok seviyoruz :) ). Ancak parkta yada dışarıda eline verirsem güzel yiyor. Bir de yumuşak bir kurabiye tarifi deneyeyim belki onu daha çok sever ve yer dedim ama pek değişen bişey olmadı.

Tarifi nerden not ettiğimi yazmamışım. İlk piştiğinde dışı sert ama içi yumuşak bekledikten sonra dışı da yumuşayan bir kurabiye oluyor. Tatlı kurabiye seviyorsanız yarım bardak daha şeker ilave etmenizi öneririm.

Malzemeler:
  • 1/2 su bardağından biraz az sıvıyağ
  • 1 su bardağı şeker ( tatlı seviyorsanız 1,5 bardak)
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 çorba kaşığı sirke
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 yumurta akı
  • 1 su bardağı fındık
  • 4,5 su bardağı un

Hazırlanışı:

Sıvıyağ, yoğurt,şeker,sirke,yumurta sarısını ( tarifte yok ama ziyan olmasın diye ekledim) elinizle bir kapta karıştırın. Şekerin biraz erimesini sağlayın karıştırarak. Sonra unu ve kabartma tozunu ekleyin. Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye yerleştirin. Tüm hamuru aynı şekilde hazırlayın.Kurabiyelerin ortasına birer fındık yerleştirin. (pişerken fındıklar çok dışarda kaldığı için elimle tekrar bastırdım) Kurabiyerin üzerine yumurta beyazı sürün. 175 derecede üzerleri hafif kızarana kadar pişirin.

Afiyet olsun...

Benzer Yazılar



0 yorum:

Yorum Gönder

Yemek Tarifleri Copyright © 2011