ZENGİN ÇİKOLATALI PASTA

10 Ağustos 2009 Pazartesi




Hava karanlık, balkondayım. Soğuk mu, bilmem. Hiç hissetmem ki soğuğu. Yeter ki hava alayım. Dört duvara sığamam, hava alma krizim tutar sık sık.
Yaz geldi, denizi özler oldum, nasıl dururum yerimde. Her gece rüyamda yüzmekten yorgun düşer oldum. Ah aşkım, denizim... Biliyorum daha zaman var kavuşmamıza, yürek nasıl dayansın senin güzelliğini ertelemeye. Ama yapacak birşey yok, bekleyeceğim. Aşk, deniz deyince pasta iyi gider dedim, hem de çikolatalı...





MALZEMELER

Kek için:
  • 250 gram un,
  • 50 gram kakao,
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu,
  • 180 gram tereyağı,
  • 150 gram toz şeker,
  • 2 adet akları ve sarıları ayrılmış yumurta,
  • 1/8 çay kaşığı tuz,
  • Kakao (Süslemek için).

Çikolatalı krema için:

  • 180 gram kıyılmış bitter çikolata,
  • 90 gram tereyağı,
  • 125 ml krema.


Süsleme için:

  • 180 gram tıraşlanmış bitter çikolata.

YAPILIŞI:
  1. Fırını 180 derecede ısıtın. 20 cm çapında yuvarlak kek kalıbını yağlayın ve içine un serpin.
  2. Un, kakao ve kabartma tozunu bir kapta karıştırın. Tereyağını ve şekeri bir kapta krema kıvamına gelinceye kadar mikserle çırpın. Yumurta sarılarını birer birer ekleyip karıştırın.
  3. Mikseri düşük hıza getirerek unlu karışımı ekleyip çırpın. Yumurta aklarını bir fiske tuzla kar haline gelene kadar çırpın. Bu karışımı hamurunuza ekleyip spatula ile karıştırın ve kalıbınıza dökün. Önceden ısıttığınız fırında 40-45 dakika pişirin. Kalıptan çıkarıp soğumaya bırakın.
  4. Çikolatalı krema için: çikolatayı, tereyağı ve krema ile karıştırarak benmari usulü eritin.
  5. Çırparak soğutursanız kıvamı da koyulaşacaktır. Biraz buzdolabında da bekletebilirsiniz.
  6. Kekinizi çikolatalı krema ile kaplayın. Ben ikiye ayırıp arasına da krema sürdüm. Geri kalan kremayı krema sıkma torbasına koyup yıldız başlık kullanarak süsleyin. Kenarını tıraşlanmış çikolata ile kaplayıp üzerine de kakao serpin.
yemek tarifleri

Benzer Yazılar



0 yorum:

Yorum Gönder

Yemek Tarifleri Copyright © 2011