Erkan'ın 2 Yaş Pastası

10 Ağustos 2009 Pazartesi



Aslında Erkan'ın doğum günü 2 hafta önceydi. Doğum gününde arkadaşımızdan fotoğraf makinası ödünç alıp resim çekmiştik. Tariflerin devamı gelmezse diye o zaman yayınlamak istememiştim.

Nedendir bilmiyorum oğlumun beyaz renke karşı alerjisi var. 9-10 aylık olana kadar çok güzel yoğurt, peynir yerdi. Ama daha sonra yememeye başladı. Hala beyaz ne verirsek verelim yemiyor. Bu yüzden bende pastasını ilk sene olduğu gibi yine çikolatalı yaptım.

Malzemeler:
  • 1 adet kakaolu pastaban (3 katlı)
  • 1 litre süt
  • 1 yumurta sarısı
  • 4 yemek kaşığı un
  • 2-2,5 yemek kaşığı nişasta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 p. vanilya
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 80 gr. bitter çikolata
  • 80 gr. sütlü çikolata
  • 2 adet muz
  • ~1 su bardağı meyve suyu
Süslemek için:
  • Hindistan cevizi
  • Bonibon
Hazırlanışı:

Un, nişasta,şeker,yumurta sarısı,kakaoyu bir tencereye alın. Üzerine sütü yavaş yavaş karıştırarak ilave edin. Ocakta kaynayana kadar karıştırarak pişirin. Sonra vanilya, bitter ve sütlü çikolataların yarısını ilave edin. Çikolatalar eriyene kadar karıştırın. Sonra ocağın altını kapatıp mikserle 5-8 dk. kremayı çırpın.
Çikolataların kalan yarısını küçük küpler halinde parçalayın. Muzları dilimleyin. Pastanın tabanını meyve suyu ile ıslatın ( ben vişne suyu kullandım) Kremanın üçte birini kekin üzerine yayın Üzerine çikolataların yarısını serpin. Üzerine muz dilimlerini yerleştirin. Aynı işlemi ikinci kat için de yapın. En üst katı yerleştirip yine meyve suyu ile ıslatın. Kalan krema ile pastanın üzerini ve yanlarını kaplayın. Pasta oda sıcaklığına geldiğinde yanlarını hindistan cevizi ile kaplayın. Pastanın üzerini ise bonibolar ile süsleyin. ( Benim pastamın malesef servis ederken üzeri bonbibonları yerleştirdiğim yerlerden çatlamıştı. Tavsiyem bonibonlar ile servise yakın pastayı süslemeniz) Buzdolabında en az 1 gece bekletip servis edin.

Afiyet olsun...

Benzer Yazılar



0 yorum:

Yorum Gönder

Yemek Tarifleri Copyright © 2011