Tarif bu ayki sofra dergisinden. Vejeteryan yemekleri yapan ünlü bir restoranın tarifi. İçinde hem peynir sosu, hemde domates sosu var. Biz beğendik. Denemeniz tavsiyesiyle..
Malzemeler (2 kişilik):
250 gr. fettuccine makarna (ben kalem makarna kullandım)
1/2 çorba kaşığı tereyağ
2 çorba kaşığı ceviz
2 çorba kaşığı beyaz peynir
1 diş sarımsak
2 dal maydanoz
1 dal fesleğen ( bir tutam kuru fesleğen kullandım)
2 çorba kaşığı sıvı krema
4 çorba kaşığı zeytinyağ
tuzot
Domates sosu:
4 adet domates
2 çorba kaşığı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı sirke
tuz,karabiber,kekik
1 tatlı kaşığı mısır nişastası
yarım su bardağı su
tuz
Yapılışı:
Makarnayı tuzlu suda haşlayıp süzün (çok fazla haşlamayın). Tereyağını eritip üzerine eklediğiniz makarnayı birkaç dakika çevirin. Ceviz,peynir, sarımsak,maydanoz,fesleğen, krema ve zeytinyağını blendırdan geçirip makarnaya ekleyin.
Domates sos için;
Sıvıyağı bir tavaya alıp, üzerine rendelenmiş domates, sirke, tuz, karabiber ve kekik ilave edin. Kısık ateşte 10-15 dakika pişirin. Nişastayı suyla açıp üzerine ekleyin ve 5 dakika birlikte pişirin. Makarnaya ilave edip karıştırdıktan sonra servis yapın. Afiyet olsun..
0 yorum:
Yorum Gönder