YILBAŞI PASTASI 2009

10 Ağustos 2009 Pazartesi



Rötar mı var ?

Evet... 2 hafta kadar !!!

2008 den 2009 a geçişi bu pastayla kutladık oldukça kalabalık bir aile ortamında ....

2009 un en az bu pasta kadar tatlı , keyifli , neşeli ve huzurlu olmasını dilemiştim ama görünen o ki dünya henüz bu kadar sevimli olmaya hazır değil !! Dilerim bundan sonra herşey insalık lehine gelişir...

Pastamızın tarifine gelince ; pandispanya yine Sevgili Müge’nin kakaolu yoğurtlu pandispanyası..
Ve yine tarifi aynen Müge’nin dilinden aktarıyorum ama muhakkak tarifi asıl sahibinde ziyaret edin derim , çok önemli püf noktaları ile beraber ayrıntıları yer almakta..

YOĞURTLU KAKAOLU PANDİSPANYA (24 cm’lik kalıp için)
Malzemeler

· 4 Adet Yumurta
· 4 Türk Kahvesi Fincanı Toz Şeker
· 3 Türk Kahvesi Fincanı Un
· 1 Türk Kahvesi Fincanı Yoğurt
· 2 Yemek Kaşığı Kakao
· 2 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
· 3 Yemek Kaşığı Kaynar Su
· 1 Paket Kabartma Tozu
· 1 Paket Vanilya

Pandispanya Yapılışı·
Yumurta aklarını cam bir kasede krem şanti kıvamına gelinceye kadar çırpın.· Ayrı bir kasede yumurta sarılarını, şeker ve kaynar su ile şeker eriyinceye kadar yaklaşık 6-7 dk. çırpın.· Toz malzemeleri birlikte eleyin, yumurta akları ve sarıları ile birleştirerek çok az daha çırpın.· Yağlanmış ve unlanmış kalıba dökerek, önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 30-35 dk. batırdığınız kürdan temiz çıkıncaya kadar pişirin.
*****
Pandispanyamızı streç filme sararak 1 gece buzdolabında beklettikten sonra iki kata ayırıyoruz.
Benim pasta anlayışımın kapsama alanına göre pandispanya oldukça nemli - yaş olmalı , onun için soğuk sade sütle pandispanya katlarını bolca ıslatıyoruz.

Ara kata arzu ettiğimiz herhangi dolgu kreması , meyve , çikolata , fındık-fıstık olarak kullanabilir yada benim gibi işin pratiğine kaçıp vazgeçemediğim bir lezzet olan Cappucinolu Crem'Ole kullanabilirsiniz.

Pandispanyanın katlandırılma ve krema ile lezzetlendirilme işlemi bitince ;
1 paket kakaolu kremşantiyi 1 - 1,5 bardak soğuk süt ile hazırlayarak pastamızı kaplayarak üzerini pastamızın yada kutlamamızın konseptine göre süslüyoruz ...

Benzer Yazılar



0 yorum:

Yorum Gönder

Yemek Tarifleri Copyright © 2011